zondag 19 september 2010

ovenschoteltje met courgette en ricotta

Bio de Janeiro

Weer een vegetarisch recept! Een voorgerecht deze keer, ik maak dat niet zo vaak, terwijl dat toch wel leuk is, zo wat uitgebreider eten.

Ovenschoteltje met courgette en ricotta



Benodigdheden voor 4 personen:

2 kleine courgettes
1 grote ajuin
250 g ricotta
40g geraspte parmezaan (of andere strooikaas)
2 eieren
1 teen knoflook
provençaalse kruiden
2 takjes basilicum
een extraatje*
4 één-persoons-ovenschoteltjes**

Hoe:

  • Snij de ajuin en de look klein en stoof hem glazig in olijolie
  • Rasp de courgettes er "grof" bij en voeg bij de ajuin en look
  • Voeg de Provençaalse kruiden toe, peper en zout naar smaak. Laat 10 minuten zachtjes garen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Klop de eieren los met de ricotta, roer er het courgettemengsel door.
  • Vet de ovenschaaltjes in en bestrooi ze met de gehakte basilicum. Verdeel het mengsel.
  • Zet 30 min in de oven
  • Serveer meteen, bestrooid met de parmezaan en gegarneerd met basilicumblaadjes en het extraatje.
Het recept komt uit de Libelle van ergens in de voorbije maand. 
(met dank aan de babysit-ouders die het voor mij hebben gekopieerd)

* het extraatje: ik vond dat er nog een tomaatje of een stukje paprika bij mocht.
**het kan ook gewoon in een kleine ovenschotel, maar zo'n mini-ovenschoteltje is toch wel cooler.

1 opmerking:

  1. Dit ziet er erg lekker uit! Als ik deze week nog eens de tijd vind... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen