donderdag 15 juli 2010

aanwinsten

Ik ben een tijd geleden nog eens in de Kringwinkel beland, in Mortsel deze keer. Wegens niet werkend fototoestel, een stokje en dak-perikelen, was het er nog niet van gekomen om met de buit te stoefen.
 (Geen idee of dit een "typisch Antwerps" woord is, het betekent "opscheppen") 


Binnenkort vertrekken we naar Bordeaux, en we gaan daar fietsen*, en wat kom ik nu tegen: twee Michelin-kaarten van Bordeaux en omstreken! Voor 25 cent per stuk! Soms wordt het toch wel moeilijk om nog in toeval te geloven, hé? Ergens bestaat waarschijnlijk een god van de kringloop-vondsten!
Voor mijn man vond ik oude houtbewerkerskist, met daarin allerlei beitels, schaven, en weet ik wat nog allemaal. Maar oud, dus van super-kwaliteit! Het kostte 15 euro, maar volgens de kenner in Bart was één van die schaven al zeker 50 euro waard ;-)
Ook nog dit kleine maar fijne boekje, links op de foto: 101 succesvolle tips - kleine tuinen. Onze tuin is dan wel meer dan 100 vierkante meter, ik heb me er al bij neergelegd dat dat in tuin-land "klein" is. Het is een klein boekje (ook maar 25 cent), maar heel leuk om in te kijken als je met een tuin-ontwerp bezig bent.


Gisteren ben ik nog eens gaan shoppen "in 't Stad" Ik heb een heerlijk boekje gevonden voor katenliefhebbers. Het is een stripverhaaltje, niet echt grappig bedoelt, maar als je zelf katten hebt, is het soms zò herkenbaar dat je in lachen uitbarst. Of super-super vertederd geraakt, kijk maar:


Verder heb ik uiteraard wat kleren gekocht, waaronder deze twee te "customizen" topjes.

 

Ik dacht om daar onder andere flock-folie van Vermiljoen voor te gebruiken, maar ik weet niet of dat werkt op stretch? Iemand ervaring/tips?
Voor de rest: het dak is af, maar de schuifdeur staat er nog niet in. Dat zou maandag moeten gebeuren, dus hopelijk kan ik dan mooie fotootjes tonen.


Haha, zie je het verschil? Links is voor en rechts is na. Daar werk je dan bijna 5 volle dagen aan!
En tot slot nog een leuk ideetje voor in de tuin. Als je zo'n oude lucht-bevochtiger hebt om aan de radiator te hangen, kan je er ook dit mee doen:


Er staat een plantje in, maar dat zie je niet zo goed op de foto. Dit soort idee ontstaat bij mij doordat ik moet opruimen, niet kan weggooien, en dan maar een leuke oplossing zoek om mijn prullen toch nog nuttig te kunnen gebruiken ;-)

*We gaan dus fietsen in Bordeaux, en we gaan met de trein naar daar, de TGV meer bepaald. Nu staat er op de nieuwe site van "NMBS-Europe" dat je géén fietsen kan meenemen op de TGV in Frankrijk. Dat staat hier. En dat is niet waar! Degoutant toch, hé, dat ze uitpakken met een site die zogezegd het internationaal reizen moet vergemakkelijken, terwijl ze er dan foute dingen opzetten! Je kan dus wél je fiets meenemen, sterker nog: je moet hem zelfs niet demonteren. En dat gaan wij dus doen! Ondanks de fietsonvriendelijke website-makers van de NMBS. Ha!


2 opmerkingen:

  1. fietsonvriendelijk die NMBS, zeg wel.
    Wij wouden gisteren onze fiets mee op de trein maar dat bleek het dubbele te kosten van ons treinticket, per persoon! Dus 3 keer zo duur.
    We hebben de verplaatsing dan maar met de auto gedaan. Zonde.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Flockfolie kan perfect op tricot T-shirts, wel vooraf wassen

    BeantwoordenVerwijderen